6 de març del 2008

Manifest de la Intersindical-CSC amb motiu del Dia Internacional de la Dona Treballadora

CONTINUEM EXIGINT (podeu accedir al cartell picant ací)

El compromís de totes i tots per l’assoliment definitiu del necessari canvi de mentalitat per tal d’assentar els fonaments d'una societat justa i igualitària. Com a exemple que en aquest sentit, encara ens falta camí per fer, recordem que encara avui les dones dediquen el doble d’hores que els homes a tenir cura de la família i de la llar. Un repartiment equitatiu de les responsabilitats comporta una millora de la qualitat de vida de les dones i de la família i la garantia de transmetre una educació en la igualtat als infants. Aquesta educació igualitària també s’ha de garantir des dels poders públics, des de les escoles i des dels nostres àmbits personals. Només així podrem assolir la igualtat de ple dret en tots els àmbits.

Les reformes que calguin de la legislació vigent per tal de superar la precarietat social i laboral que pateix la dona i el conjunt de la classe treballadora i que es posi a disposició totes les mesures que calguin per garantir la conciliació de la vida personal i laboral tant per les dones com pels homes, així com l’accés en igualtat a tots els llocs de responsabilitat, l’erradicació de les dobles escales salarials, la desaparició de la precarietat econòmica i temporal en el lloc de treball, les garanties i suport necessaris davant de casos d'assetjament moral o sexual a la feina i la reserva del lloc de treball en cas de violència de gènere...

En aquest context els agents socials no ens en podem desinhibir i estem obligats i obligades a lluitar utilitzant tots els mitjans que tenim a l’abast i més tenint en compte les darreres reformes laborals i socials, que ens han fet retrocedir en la pèrdua de drets bàsics aconseguits després de molts anys de lluita.

L’increment i millora dels serveis socials públics amb la inversió necessària en: escoles bressol, residències per a la tercera edat, centres de dia, ajuts domiciliaris… Les dones que són les que majoritàriament assumeixen les tasques de cura de les persones dependents i en serien les principals beneficiades, repercutint en la seva qualitat de vida i de salut.

La garantia que la població de més edat tingui els mitjans necessaris per dur una existència digna i econòmicament i socialment independent, amb la vertebració d’un salari social universal que doti d’independència econòmica a les dones i visualitzi la seva contribució com a força de treball dins de la societat i garanteixi que ningú en quedi exclòs sigui quina sigui la seva contribució econòmica al sistema general de pensions.

Tots els mitjans necessaris per aturar les morts de dones per violència de gènere. Malauradament hem constatat que les mesures actuals no són suficients i que cal de manera urgent augmentar el nombre de mesures socials, judicials i policials per protegir les dones i els infants de l’agressor. Cal dotar de tots els mitjans econòmics i humans als jutjats i disposar d’una legislació contundent per acabar amb les morts de dones a mans de les seves parelles o ex-parelles.

Us convidem a tots i a totes a participar de la manifestció que es farà el dissabte 8 de març per denunciar les diferents formes de discriminació de què són objecte les dones i reivindicar la igualtat de ple dret

Dissabte 8 de març, a les 17,45 a la Seu de Barcelona, Av. Portal de l’Àngel,38