8 de juliol de 2008

Campanya de correus electrònics per aturar la directiva europea de les 65 hores

Des de diversos àmbits s’estan iniciant diverses accions tan presencials, institucionals com virtuals per aconseguir sensibilitzar als treballadors i treballadores de la importància de pressionar als europarlamentaris per a que votin no a la proposta de la Directiva Europea d’Organització de la Jornada Laboral, més coneguda com la Directiva de les 65 hores.

En aquest cas us proposem que feu arribar al següent llistat d’europarlamentaris correus electrònics amb el text que a sota veureu. Hem de fer sentir la veu dels treballadors i treballadores del Països Catalans!

Des d'aquí et pots descarregar el model de carta en word o en open office. Si ho vols pots copiar-t'ho directament des del text següent :

" Subjecte: Petició sobre la directiva d'organització del treball.

Benvolgut eurodiputat,
Benvolguda eurodiputada,

Assabentat/da que el Parlament europeu pretén aprovar un directiva d’organització de la jornada laboral de fins a 65 hores setmanals, vull fer-li arribar la meva preocupació ja que si finalment això passa considero que ens estaríem allunyant de la societat avançada que diem defensar on els drets laborals són una part essencial.
Si s’aprova la directiva tot eliminant el temps de descans podem acabar traslladant-nos a èpoques passades de jornades interminables i condicions laborals extremes, més pròpies de la societat preindustrial.

Considero alhora que l’aplicació d’aquesta directiva no es correspon a la dinàmica de la negociació col.lectiva centrada a reduir la jornada laboral, com a instrument de creació d’ocupació de qualitat i vull que sàpiga que l’assumpció d’aquestes tesis significaria igualar dins de la UE a la baixa els salaris i les jornades dels països europeus.

Per tot l’exposat, li demano el seu vot negatiu a la Directiva de les 65 hores.

Moltes gràcies per la seva atenció.

Atentament.

"