2 de maig del 2008

Alliberen de Guantánamo el càmera d'Al-Jazira empresonat durant sis anys

Mai no se li ha imputat cap delicte

Al-Jazira ha anunciat l'alliberament del càmera sudanès Sami al-Hajj del camp militar de Guantánamo, on ha estat empresonat durant sis anys. El periodista, alliberat juntament amb un marroquí i dos sudanesos, el van detenir a finals de 2001 a la frontera entre l'Afganistan i el Paquistan quan feia un reportatge, i mai no se li va imputar cap delicte. Al-Haj, que tenia 38 anys en el moment de l'arrest, va fer una vaga de fam durant setze mesos i sempre va negar les acusacions dels Estats Units, que l'acusaven d'haver finançat militants islamistes de Bòsnia i Txetxènia.

Ha denunciat que va patir, igual que la resta de detinguts, brutals interrogatoris.

La cadena televisiva va defensar en tot moment la innocència del periodista i va dir que l'havien detingut per motius polítics. El Comitè per a la Protecció dels Periodistes, una organització amb seu a Nova York, ha condemnat l'actuació de les autoritats nord-americanes: 'La detenció durant sis anys, sense cap garantia jurídica, és una greu injustícia i representa una amenaça per a tots els periodistes que treballen a zones de conflicte'. Diferents grups de drets humans, com Amnistia Internacional, han fet campanyes contra el Guantánamo.

font: vilaweb

2 comentaris:

Anònim ha dit...

De tots els mitjans massius de comunicació que hi ha potser els menys controlats siguin al-Jazira, que parla obertament de moltes de les coses que passen al món islàmic i al món en general, i TeleSur, centrada en Amèrica Llatina.

Al-Jazira ha vist seus seves bombardejades a Bagdad en la invasió anglonordamericana (malgrat donar al comandament de l'exèrcit les coordenades de les seves oficines) i té empresonat encara a l'Estat Espanyol el periodista Taysir Alluni per entrevistar Bin Laden.

Davant això hom es pregunta:
LLIBERTAT DE PREMSA??

Antoni ha dit...

L'imperi no admet dissidències; de fet ni tan sols no se n'amaga: Egunkaria, repressaliats/des catalans/es, etc...

No fem escarafalls perquè és la seva essència. Pot ser el que ens toca és moure'ns i canviar les coses, oi?

Salut